Powered By Blogger

jueves, 8 de agosto de 2013

CADENA VIRTUAL DE L'ONZE DE SETEMBRE

BLOG ENLLAÇAT PER LA INDEPENDÈNCIA
 
 

Per aquest 11 de setembre està convocada una cadena humana per la independència catalana i pel seu dret a decidir. És un acte simbòlic, reivindicatiu. La força de la unió. D'aquesta manera tan visual es vol mostrar al món, no a Espanya (ja que aquesta sempre està més pendent del seu melic), que Catalunya té un desig legítim. Un objectiu com a poble que mereix ser escoltat, com qualsevol altre.

De la mateixa manera que va sorgir al Principat, ara es va estenent a altres parts dels Països Catalans, maltractats, humiliats, vexats i ignorats durant anys, i que també alcen la veu gradualment per defensar-se dels incessants atacs de nacionalistes espanyols, perquè no a tot arreu és fàcil proclamar-se orgullós de la seva terra i de la seva llengua, com bé saben valencians, mallorquins i catalans del Nord. Hi ha qui persegueix eliminar el desig del poble sigui com sigui: uns amb discursos plens de demagògia barata fàcil de rebatre i desmuntar, com el desacreditat PSC de Navarro subjecte i lligat al "comandament i ordeno" del desprestigiat PSOE de Rubalcaba, i d'altres amb atacs més directes, des de la política de la por i de la repressió promoguda per Madrid a través de la delegació del govern, passant per les amenaces de militars franquistes, els boicots, fins arribar als insults i greuges quotidians per part de representants i afins del PP i de Ciutadans / C's, amb el seu inconfusible estil xaró i barroer que, sigui dit de passada, només és capaç de confondre als idiotes sense criteri polític propi d'una banda, i augmentar les adhesions a l'independentisme per un altre.

La cadena en si és un clam pacífic, ben organitzat, senzill i, sobretot, cívic. No és una manifestació contra Espanya ni els Espanyols, sinó d'afartament i contra la postura intransigent d'un Estat i d'un govern neoconservador-franquista que nega a un poble un dret internacionalment reconegut com és el de poder decidir sobre el seu futur, i que ja va donar sobrades mostres d'autoritarisme i tremp reaccionari al carregar-se el Nou Estatut legalment votat pels Catalans i ratificat per totes les cambres (Parlament, Congreso de los Diputados i Senat). No content amb desdir-se de la seva promesa de respectar-lo, el bipartidisme mesetari espanyol va encoratjar una campanya anti-catalana amb una recollida de signatures inaudita. Va utilitzar per a això el polititzat instrument del Tribunal Constitucional del qual l'actual president -a part d'haver militat a les files del PP i de beure de la font de Fuerza Nueva-, va votar en contra de la Carta Magna de 1978 i, no content amb això, la destrossá literalment amb les seves mans sense que per tot això causi sonat escàndol, se li impedeixi o inhabiliti per presidir semblant institució. A tot això se sumen les successives lleis decretades des d'una majoria absoluta que, una per una, lesionen obertament els interessos catalans en tots els aspectes, per no referir-nos als plans del Ministeri d'Economia d'ofegar i escanyar econòmicament Catalunya, quan sap perfectament que el govern espanyol ha contret un deute amb els catalans que ja puja a 11.000 milions d'Euros i ha incomplert totes les seves promeses.

Catalunya, els seus habitants (d'orígens dispars però que se senten molt catalans i enamorats de la terra que els va acollir o veure néixer), estan farts de la megalomania mesetària, dels seus abusos, amenaces i insults, i tenen sobrats motius i tanta o més legitimització moral per protestar iradament contra un espoli fiscal que porta massa anys finançant els malbarataments d'un Estat incapaç, mediocre i corrupte.

Per tot això i, emulant la cadena humana que enllaçarà la Catalunya Nord amb la del Sud, es posa en marxa una cadena virtual de blocs que, al llarg de la setmana del 11 de Setembre, i seguint un ordre establert, publicaran articles sobre qualsevol tema que ens motivi per formar part d'aquesta cadena, ja sigui amb imatges, textos, poemes, pensaments, humor, vídeos, ...

Retratos de la Historia és el blog nombre 166 de la cadena que esperarà rebre el testimoni del bloc de www.sergipich.blogspot.com  (Finestra Oberta) per passar el relleu al www.blocjosepm.blogspot.com.es  (El Rogle de Josep M.).

No hay comentarios:

Publicar un comentario